Kiszone zawsze i wszędzie. A najlepiej to te od mojej mamy.
Wygoda ponad styl, czy styl ponad wygodę?
Magia czy miecz, czyli X czy Y Herbii
1667Wygoda ponad styl. Zawsze.
Dożywotnia rezygnacja z mediów społecznościowych (w tym Discorda, oczywiście) czy rezygnacja z książek, filmów i muzyki?
Dożywotnia rezygnacja z mediów społecznościowych (w tym Discorda, oczywiście) czy rezygnacja z książek, filmów i muzyki?
1668Rezygnacja z mediów społecznościowych. Przeżyłbym.
Gwiezdne Wojny czy Władca Pierścieni?
Gwiezdne Wojny czy Władca Pierścieni?
1669Cytując klasyka: trudne się wylosowało. Postawię na Władcę Pierścieni, bo Drużyna Pierścienia była pierwszą książką fantasy, którą przeczytałem jako nastolatek.
Plażnig nad morzem czy górskie wędrówki?
Plażnig nad morzem czy górskie wędrówki?
1670Chyba plażing nad morzem, bo dawno go nie było.
Kawusia z cukrem czy ze śmietanką?
Kawusia z cukrem czy ze śmietanką?
1671Jak już muszę wybrać, to ze śmietanką. Choć wolę kawę bez dodatków.
Wrażenia po pierwszych dwóch sezonach: Gra o Tron czy Ród Smoka?
Wrażenia po pierwszych dwóch sezonach: Gra o Tron czy Ród Smoka?
1672Trudne się wylosowało.
Zakończenie Gry o Tron mocno w sercach widzów zarzutowało na całą serię, zakończenia Rodu smoka jeszcze nie znam, a książki nie czytałem.
Ale jeśli miałbym podsumować dwa sezony, to w obu serialach oba pierwsze były mocne, ze wskazaniem na Ród Smoka jako trochu lepszym.
Drugi sezon Gry podpadł mi źle przedstawionym wątkiem genialnego duetu Jaime + Brienne. W książce kochałem tę nietypową jak na fantasy parę. W serialu nudne dialogi, między postaciami brak chemii. Żenujące.
W Rodzie Smoka ludzie narzekali na rozwleczony wątek Daemona. Dla mnie nie był taki zły, lubię uzasadnione przemiany wewnętrzne bohaterów. Musiałbym przeczytać książkę.
Podsumowując - Ród Smoka.
Kanoniczne zakończenie sagi Wiedźmina, czy alternatywne "Coś się kończy, coś się zaczyna"?
Zakończenie Gry o Tron mocno w sercach widzów zarzutowało na całą serię, zakończenia Rodu smoka jeszcze nie znam, a książki nie czytałem.
Ale jeśli miałbym podsumować dwa sezony, to w obu serialach oba pierwsze były mocne, ze wskazaniem na Ród Smoka jako trochu lepszym.
Drugi sezon Gry podpadł mi źle przedstawionym wątkiem genialnego duetu Jaime + Brienne. W książce kochałem tę nietypową jak na fantasy parę. W serialu nudne dialogi, między postaciami brak chemii. Żenujące.
W Rodzie Smoka ludzie narzekali na rozwleczony wątek Daemona. Dla mnie nie był taki zły, lubię uzasadnione przemiany wewnętrzne bohaterów. Musiałbym przeczytać książkę.
Podsumowując - Ród Smoka.
Kanoniczne zakończenie sagi Wiedźmina, czy alternatywne "Coś się kończy, coś się zaczyna"?
1673Kanoniczne, just like it that way.
Tosty czy gofry z rana?
Tosty czy gofry z rana?
1674Tosty, gofry tylko w okolicach wody.
Wino słodkie, czy wytrawne?
Wino słodkie, czy wytrawne?
1677Żadnego nie oglądałem w całości, ale Stargate kojarzy mi się z dzieciństwa bardziej
X-Meni czy Strażnicy Galaktyki
X-Meni czy Strażnicy Galaktyki
"Jeśli myślisz, że jesteś zbyt mały by coś zmienić, spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem"
1679Zależy gdzie. Jeśli chodzi o twarz, niektórym pasuje, ja u siebie preferuję bez.
Plakaty czy obrazy?
Plakaty czy obrazy?